spitikes gefsis

Η ιστορία του Tasis Σπιτικό χάνεται πίσω στη δεκαετία του ‘60, τότε που η οικογένεια Τάσση έφτασε από την Ήπειρο στην Αθήνα. Το 1964, η Φωκίωνος μοσχοβόλησε ολόφρεσκες χειροποίητες πίτες που ακολουθούσαν κλασικές ηπειρώτικες συνταγές, φτιαγμένες από εξαιρετικές πρώτες ύλες. Πολύ σύντομα, από στόμα σε στόμα, ουρές άρχισαν να σχηματίζονται έξω από το μικρό μαγαζί.

FB_IMG_1650282081243
FB_IMG_1650282077207

Περνώντας τα χρόνια και εδραιώνοντας το γεγονός ότι όντως «Το Σπιτικό» πρόσφερε σπιτικές γεύσεις, λες και τρως μια λιχουδιά που θα βρισκόταν μόνο σε οικογενειακό τραπέζι, η οικογένεια Τάσση βάλθηκε να συστήσει στους Κυψελιώτες, αλλά και σε όλη την πόλη, τη γευστική υπεροχή της κρέπας και του ζεστού σάντουιτς, πάντα φτιαγμένα από υλικά πρώτης ποιότητας. Ο καφές προστέθηκε στο μενού, το ίδιο όμως και τα τραπεζάκια που απλώνονταν στον κατάφυτο πεζόδρομο της παλιάς Αθήνας ώστε να μας υποδεχθούν και να μας κάνουν να απολαύσουμε όλες τις νοστιμιές στο χώρο τους.

Mpiftekia-Kato-3
Ntakos-Kato-2

Η αγάπη του κόσμου έφερε την ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο κι έτσι το Tasis Σπιτικό φώλιασε στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων, όπου εκτός από τον εσωτερικό χώρο, σερβίρουν και στον πεζόδρομο για πιο ειδυλλιακά πρωινά και all day γεύματα. Γιατί όπως οι τάσεις στην κουζίνα προχωρούν, έτσι και το Tasis Σπιτικό ανανεώνεται και φέρνει στα πιάτα μας brunch, πρωινά, σαλάτες, super foods, συνταγές ελληνικής κουζίνας με ένα μενού που αλλάζει κάθε μέρα για να μην βαριόμαστε.

Βέβαια, είναι δύσκολο να βαρεθείς με τις γεύσεις του Tasis, καθώς η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη μπουκιά, ό,τι κι αν επιλέξεις να δοκιμάσεις. Γιατί βέβαια έχεις και την επιλογή για τις old time classic πίτες, να φτιάξεις το δικό σου σάντουιτς με πολλές επιλογές ψωμιού ή την αγαπημένη τραγανιστή κρέπα σε γλυκιά ή αλμυρή μορφή. Το club sandwich είναι χορταστικότατο, ενώ αν θέλεις γλυκό οι επιλογές κινούνται ανάμεσα σε πάστες, γλυκά ταψιού και φυσικά, χειροποίητο παγωτό με την εγγύηση του Tasis. Όσο για τον καφέ; Εξαιρετικός σε κάθε μορφή. Εμείς εδώ στην ΗΠΖ παραγγέλνουμε μόνο από το συγκεκριμένο μαγαζί!

Για όλες τις ώρες της ημέρας, η γωνία του Tasis είναι αυτό που ψάχνεις. Οι άνθρωποί του, διατηρώντας πάντα τις αξίες του Σπιτικού που πρεσβεύουν την ποιότητα, την οικειότητα και τη φιλοξενία, είναι έτοιμοι να βρουν τι θα είναι αυτό που θα σου αρέσει περισσότερο και σε υποδέχονται με χαμόγελο. Κι όλα αυτά στην πιο αστική γειτονιά της Αθήνας. Αυτή της Κυψέλης.

Smoothies-3
IMG_1041
Burger-b